Vara nu înseamnă doar distracție, ci este perioada în care gospodinele își umplu rafturile din cămară. Astfel, astăzi îți propunem o rețetă de sfeclă roșie la murat.
Sfeclara roșie este o sursă excelentă de betacianină, astfel că reduce riscul de cancer și poate, de asemenea, să elimine toxinele din organism. Grație conținutului de fibre, sfecla roșie ajută la normalizarea tranzitului intestinal și poate reduce chiar și nivelul de colesterol din sânge.
Sfeclă roșie la murat - ingrediente necesare:
- un kilogram de sfeclă
- un litru de oțet din vin
- un litru de apă
- o lingură de sare grunjoasă
- o lingură de zahăr
- două bucăți din hrean
- o lingură de boabe de piper
Sfeclă roșie la murat - mod de preparare:
Curăță sfecla, freac-o cu puțină sare, iar apoi las-o la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade Celsius.
Atunci când poți să pătrunzi sfecla cu furculița, scoate-o din folie și las-o să se răcească complet.
Taie-o sub fomră de cubulețe și pune-o în borcane sterilizate. Printre cubulețele de sfeclă poți adăuga și hrean.
Între timp, fierbe apa cu oțetul, piperul, sarea și zahărul. Toarnă lichidul fierbinte în borcane, iar apoi pune capacul.
Întoarce borcanele cu capacul în jos și așteaptă să se răcească.
Articol citit de 388 persoane
Acest articol nu are comentarii!