Peștele este, fără doar și poate, unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți include în dieta ta. Este, însă, important felul în care îl pregătești, motiv pentru care îți propunem să descoperi trei rețete pe care să le încerci, întrucât au un aport caloric scăzut.

Peștele este un aliment sănătos, care conține o sursă bogată de proteine, acizi grași Omega-3, precum și săruri minerale, motiv pentru care este ingredientul central în ceea ce privește dietele sănătoase.

Așadar, atunci când vrei să ai o dietă echilibrată, alege să prepari aceste rețete simple, extrem de gustoase, dar în același timp sănătoase.

Somon cu legume

O alegere inspirată pentru momentele în care ești la dietă sau îți dorești să mănânci sănătos este somonul cu legume. Acesta conține acizi grași Omega-3 și proteine.

Ingrediente necesare:

  • două fileuri de somon
  • 100 grame de păstăi de fasole verde
  • 100 grame de ciuperci
  • o jumătate de ardei gras galben
  • o jumătate de ardei gras roșu
  • un cățel de usturoi
  • un lime
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru a pregăti această rețetă taie ardeii felii subțiri, după care curăță ciupercile și taie-le, de asemenea, felii subțiri.

Într-o tigaie întinsă, pune o lingură de ulei de măsline, după care călește cățelul de usturoi și legumele. Așteaptă ca acestea să se gătească 5-7 minute.

Frige somonul pe grill ori gătește-l la cuptor, după care servește somonul cu legumele amestecate cu sos de soia și puțin ulei de măsline, coajă de lime și suc de lime.

Ton cu ceapă

Un alt tip de pește sănătos este tonul, care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge - LDL, dar și a trigliceridelor.

Ingrediente necesare:

  • patru medalioane de ton
  • două cepe mari
  • trei căței de usturoi
  • 200 grame de măsline verzi
  • 250 ml de vin alb sec
  • ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Curăță și taie ceapa, după care ocupă-te și de usturoi.

Într-o tigaie întinsă, pune la încins ulei de măsline, iar apoi călește ceapa și usturoiul la foc mic, pentru 5-10 de minute.

Trece măslinele prin apă fiartă, pentru a le opări, iar apoi trece-le printr-un jet de apă rece.

Condimentează cu sare și piper medalioanele de ton, după care rumenește-le într-o tigaie încinsă.

Toarnă vinul alb în tigaia cu ceapă, iar când a dat în clocot, adaugă tonul.

Mai lasă la gătit pentru 4-5 minute, iar apoi servește preparatul cu măsline.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 475 persoane