Dacă nu mai știi ce să-i gătești copilului tău îți propunem să încerci foccacia la tigaie pentru copii, o rețetă simplă și savuroasă.

Ai nevoie de:

- 250 de grame de făină
- 500 de ml de lapte gras
- 100 ml de apă
- 20 ml de ulei de măsline
- o linguriță de praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

- trei bucăți de spanac congelat
- 100 de grame de brânză de casă
- o mână de cașcaval tăiat cubulețe

Mod de preparare:

Pune într-un bol făina și praful de copt și încorporează-le bine după care adaugă apoi lichidele, adică uleiul, laptele și apa. Frământă un aluat omogen și elastic. Împarte aluatul în două bucăți, iar apoi prepară umplutura.

Mai exact, dă spanacul în clocot timp de 2-3 minute, iar apoi amestecă cu brânzică. Adaugă amestecul obținut pe foccacia și pune cașcaval tăiat cubulețe.

Adaugă partea cealaltă de aluat, ce acoperă foccacia și sigilează îmbinând cele două părți. Înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc, iar apoi prăjește totul la foc mic, câte zece minute pe fiecare parte.

Poftă bună!

Articol citit de 1120 persoane