Este primăvară și este sezonul legumelor, mai ales al spanacului însă dacă te-ai plictisit de rețeta clasică, cu mămăliguță, ar trebui să încerci un preparat delicios, precum somon cu sos de spanac.


Ai nevoie de:


- 2 medalioane de somon sau 2 bucăți de pește file

- sare și piper
- o lingură de ulei de măsline
- o lingură de unt
- 3 căței de usturoi
- 200 de grame de ardei copt
- 250 de grame de spanac de frunze
- 200 de ml de smântână lichidă
- 150 de grame de parmezan ras
- o jumătate de linguriță de praf de boia
- o legătură de pătrunjel


Mod de prepare:


Asezonează cu sare și pier feliile de somon, după care prăjește-le un pic pe grill, pe care l-ai uns în prealabil cu puțin unt. Rumenește-le bine pe o parte și pe cealaltă, după care scoate-le pe o hârtie.


În aceeași tigaie, adaugă usturoiul și restul de unt. Amestecă timp de un minut, apoi adaugă ardeii, frunzele de spanac și pătrunjelul.


Lasă totul la foc mic, apoi adaugă smântâna, parmezanul, boiaua, sarea și piperul.


Amestecă bine iar când ajunge la punctul de fierbere, așează somonul în tigaie. Mai lasă totul la foc un minut, după care oprește-l.


Servește acest preparat simplu ori pe pat de orez.


Poftă bună!

Articol citit de 3588 persoane