Vara este sezonul în care sunt recomandate mâncărurile ușoare, bazate pe fructe și legume, fapt pentru care atunci când nu știi ce să mai mănânci și îți dorești un preparat ușor și rapid de făcut încearcă vinetele la grătar cu brânză feta și verdețuri.

Ai nevoie de:

- o vânătă mare
- 200 de grame de brânză Feta
- coaja unei lămâi
- 5-6 frunze de mentă
- zeama unei jumătăți de lămâi
- ulei de măsline
- sare
- piper

Mod de preparare:

Taie vânăta pe lungime, sub formă de felii, după care trece fiecare felie prin ulei de măsline, pus într-o farfurie.

Frige vinetele pe grătar, până când se rumenesc bine.

Între timp, într-un bol mare, amestecă brânza feta tăiată mărunt cu și apoi pune-o peste feliile de vinete. Mai stropește-le cu puțin ulei de măsline, rade coaja de lămâie și combin-o cu sucul unei jumătăți de lămâi, cu verdețuri, sare și piper.

Presară dressingul obținut peste feliile de vinete la grătar și apoi servește-le cu pâine prăjită ori cu salată de roșii.

Poftă bună!

Articol citit de 3730 persoane