Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina B și vitamina C dar au și proprietăți calmante și regenerante, fiind benefici pentru sănătate. Dacă nu-i poți consuma ca atare, proaspeți, îți propunem o rețetă simplă, și anume morcovi la cuptor cu sos de unt și usturoi.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- un kilogram de morcovi
- 100 de grame de unt
- 3 linguri de miere
- 4 căței de usturoi
- sare, piper, după gust
- pătrunjel mărunțit

Mod de preparare:

Curăță morcovii și taie-i pe jumătate, pe lungime, după care așează-i în tava unsă cu ulei.

Între timp, într-o cratiță, topește untul, apoi adaugă mierea. Pune și usturoiul mărunțit și amestecă un minut.

Dă sosul de unt cu usturoi de pe foc iar jumătate din el pune-l peste morcovii tăiați pe jumătate. Amestecă bine, după care condimentează cu sare și piper și dă-i la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute. Acoperă tava cu o folie de aluminiu.

Ulterior, după 10 minute, înlătură folia de aluminiu și lasă morcovii la cuptor pentru alte 10 minute.

Răspândește sosul de unt cu usturoi peste morcovi și servește-i ca atare.

De asemenea, în cazul în care morcovii proaspeți sunt pe placul tău, consumă-i cu sare și zeamă de lămâie. Sunt absolut delicioși.

Potftă bună!

La ce sunt buni morcovii

Morcovii sunt recunoscuți, printre altele, pentru conținutul bogat de antioxidanți, care sunt responsabili de tratarea unor forme de cancer. Mai exact, aceștia conțin falcarinol, ce ajută la reducerea riscului de apariție a cancerului. Sunt, de asemenea, indicați și pentru a preveni boli cardiovasculare dar și pentru a spori fixarea mineralelor.

Morcovii ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol în timp ce fibrele din compoziția lor eliberează fluxul de lipide iar potasiul ține sub control presiunea sângelui. O altă proprietate a acestora este faptul că reduc nivelul de colesterol din sânge, prevenind astfel ateroscleroza.

Articol citit de 3143 persoane