Temperaturile din termometre au crescut în ultimele zile, semn că vara se apropie cu pași repezi. Acest lucru înseamnă, fără îndoială, că e din nou perioada în care îți vei scoate din dulap rochiile vaporoase și sandalele, dar și că te vei răsfăța cu salate care mai de care mai nutritive și mai delicioase.
Care sunt cele mai bune rețete de salate pe care le poți încerca, află mai jos:
Salată cu avocado și mozzarella
Ingrediente necesare:
- trei linguri de oțet balsamic
- două linguri de ulei de măsline extra virgin
- un praf de sare
- un praf de piper
- 200 grame de roșii cherry
- două fructe de avocado
- 100 grame de mozzarella
- câteva frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Într-un bol mic, amestecă oțetul balsamic, uleiul, sarea și piperul.
Într-un bol pentru salată, pune roșiile tăiate pe jumătate, fructele de avocado, mozzarella și adaugă dressingul și busuiocul.
Servește salata numaidecât.
Salată de castraveți cu ceapă și mărar
Această combinație este absolut delicioasă, așa că nu trebuie să o ratezi în această vară.
Ingrediente necesare:
- șase castraveți
- o lingură de zahăr tos
- o linguriță de sare
- o ceapă roșie tăiată julienne
- o lingură de oțet din vin alb
- o legătură de mărar
- piper
Mod de preparare:
Taie castraveții sub formă de felii, dup care pune-i într-un bol și adaugă ceapa roșie tăiată julienne și mărarul tocat mărunt.
Într-un bol mic, amestecă oțetul cu sarea și piperul, precum și zahărul, după care toarnă dressingul peste castraveți. Așteaptă să se întrepătrundă aromele, iar apoi servește această salată.
Salată cu spanac, pui și cartofi
Incrediente necesare:
- 400 grame de cartofi noi
- 200 grame de baby spanac
- 100 grame de boabe de mazăre
- o ceapă roșie
- 200 grame de piept de pui
- sucul obținut dintr-o lămâie
- două linguri de ulei de măsline extravirgin
- două linguri de tahini
- două lingurițe de miere
- doi căței de ustoroi
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Într-un bol, combină sucul de lămâie cu uleiul de măsline, pasta tahini, mierea, usturoiul, sarea și piperul. Amestecă bine.
Între timp, într-o oală adâncă, pune niște apă și fierbe bine cartofii. Când au fiert, taie-i pe jumătate ori pe sferturi, dacă sunt mai mari.
Frige și pieptul de pui pe o tigaie grill sau bagă-l la cuptor, dup care taie-l fâșii subțiri.
Într-un bol, pune apoi frunzele de spanac, mazărea și ceapa tăiată fâșii, după care adaugă cartofii și puiul, precum și dressingul.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 646 persoane
Acest articol nu are comentarii!