Toamna aduce primele viroze respiratorii, iar printre simptomele cele mai comune este, fără doar și poate, tusea. Aceasta poate fi, însă, ameliorată cu ajutorul unii remediu naturist simplu.

Un sistem imunitar slăbit înseamnă un organism predispus la o răceală ori o gripă. Iar odată cu apariția acesteia, tusea poate fi un simptom ce-ți poate da bătăi de cap și îți poate înrăutăți starea de sănătate.

Pentru a ameliora tusea îți propunem un remediu obținut din trei ingrediente, precum cimbru, lămâie și miere. Infuzia obținută din aceste plante și miere are proprietăți antiinflamatorii și expectorante, dar și antivirale, ajutând la reducerea severității răcelii.

Ceaiul de cimbru, lămâie și miere ajută la ameliorarea iritației căilor respiratorii și are chiar și proprietăți antioxidante, ajutând la ameliorarea efectelor nocive ale radicalilor liberi ce-ți pot afecta plămânii.

De ce are proprietăți curative acest ceai? Ei bine, cimbru are un conținut bogat în vitamina C și fier, nutrienți ce ajută la întărirea sistemului imunitar, ajutându-l să reziste în fața virușilor și agenților infecțioși. Ajută, de asemenea, la decongestia nazală și elimină toxinele și germenii din organism.

De cealaltă parte, lămâia este o sursă bogată în vitamina A, C și E, întărind sistemul imunitar și sporind producția de celule roșii din sânge, care este esențială pentru formarea anticorpilor. Mierea, în schimb, este bogată în antioxidanți, care sunt eficienți pentru ameliorarea tusei, reducerea febrei și a altor simptome ale răcelii.

Pentru a prepara acest ceai ai nevoie de 250 de ml de apă fiartă și o lingură de cimbru, 20 ml de suc de lămîie și o lingură de miere. Fierbe apa, apoi adaugă cimbrul. Așteaptă să infuzeze pentru 10 minute, strecoară amestecul, iar apoi adaugă suc de lămâie și miere. Amestecă până când mierea s-a dizolvat și consumă ceaiul de 2-3 ori pe zi, până când începi să te simți mai bine.

Articol citit de 379 persoane