Nutriționiștii recomandă peștele, acesta fiind sănătos și benefic pentru organism, însă dacă vrei să-ți răsfeți și papilele încearcă această rețetă delicioasă în sos de roșii și usturoi.

Pește la grătar în sos de roșii și usturoi - ingrediente necesare:

- doi pești (macrou ori păstrăv)
- patru roșii mari
- patru căței de usturoi
- un ardei iute
- cinci frunze de busuioc verde
- o legătură de pătrunjel
- sare și piper, după gust

Pește la grătar în sos de roșii și usturoi - mod de preparare:

Spală, curăță peștele de intestine, iar apoi condimentează-l cu sare și piper și pune-l pe grătar.

În momentul în care jarul s-a dus, așază roșiile întregi pe grătar și lasă-le să se coacă bine.

Ulterior, decojește-le, zdrobește-le cu o furculiță și amestecă-le cu usturoiul zdrobit, precum și cu ardeiul iute, tocat mărunt. Nu uita să adaugi nici pătrunjel și busuioc.

Pune sosul peste pește, iar apoi lasă totul să se întrepătrundă pentru zece minute.

Servește totul cu mămăliguță.

Poftă bună!

Articol citit de 59 persoane