Experții în nutriție recomandă să consumăm broccoli din belșug, deoarece este o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, precum și de vitamina C și vitamina K, astfel că are numeroase beneficii pentru organism, între care puterea de a reduce semnificativ riscul de diabet, de boli cardiovasculare și de cancer, boli care sunt întâlnite frecvent în ziua de astăzi.

Dacă totuși broccoli la cuptor nu este pe placul tău îți recomandăm să încerci pastele cu broccoli. Se prepară ușor, sunt delicioase și sunt perfecte chiar și pentru un copil.

Ai nevoie de:

- 350 de grame de inflorescențe de broccoli, tăiate în bucăți mici
- 250 de grame de paste scurte (penne, fusili)
- două linguri de ulei de măsline
- șase căței de usturoi, tocați mărunt
- fulgi de ardei iute, după gust
- sare și piper, după gust
- 1-2 anșoa, tocate
- două căni cu supă de legume sau de pui
- o cană de parmezan ras

Mod de preparare:

Gătește inflorescențele de broccoli la abur ori în apă fiartă, timp de 1-2 minute, astfel încât să fie al dente, iar apoi fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, însă nu uita să pui sare în apa în care fierb.

Între timp, într-o tigaie mare, sotează usturoiul și fulgii de ardei iute în ulei de măsline, până când usturoiul devine auriu. Adaugă mai apoi broccoli, anșoa, sare și piper, dar și supa de legume. Lasă totul la gătit până când supa începe să fiarbă.

Folosind o spatulă, rupe inflorescențele de broccoli în bucăți mai mici, cât să se încorporeze în sos. Lasă totul la gătit timp de 10-15 minute, până obții un sos mai gros.

Adaugă parmezanul și pastele și amestecă bine.

Pentru un plus de aromă, însă, adaugă puțină coajă de lămâie rasă.

Poftă bună!

Articol citit de 2540 persoane