Sunt ultimele zile din Postul Paștelui, așa că dacă te numeri printre persoanele care au ales să țină post, îți propunem să gătești ciorbă de varză, o rețetă super ușoară și delicioasă.

Ingrediente necesare pentru ciorba de varză:

- o varză acră de mărime medie
- un morcov
- o ceapă
- 2 cartofi
- o rădăcină de păstârnac
- o linguriță de cimbru uscat
- 2 roșii în bulion
- o jumătate de litru de zeamă de varză
- o lingură de ulei

Mod de preparare ciorbă de varză:

Ca să gătești ciorbă de varză, trebuie să lași varza în apă rece pentru a se elimina sarea, după care taie-o sub formă de fideluță.

Într-o oală adâncă, pune uleiul și călește ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut prin răzătoare și păstârnacul. Așteaptă să se înmoaie legumele, după care adaugă varza și cartofii cubulețe. Completează cu apă, în funcție de cât de groasă vrei să fie și lasă totul la fiert.

Spre final, adaugă roșiile fără pielițe și zeama de varză și mai așteaptă să dea într-un clocot. Ulterior, presară cimbrul uscat și oprește focul.

Consumă ciorba fie caldă, fie rece. Este utilă și pentru a ”topi” kilogramele în plus.

Articol citit de 3401 persoane