Ceapa este recunoscută pentru proprietățile depurative, antiseptice și diuretice, motiv pentru care poate fi folosită pentru a trata afecțiuni la rinichi precum infecțiile urinare, pietrele la rinichi sau retenția de apă.

Bogată în minerale precum calciu, magneziu, clor, cupru, fier, fosfor, iod sau siliciu, dar și în vitamine, între care A, B, C și E, ceapa are puterea de a elimina retenția de apă, ajută la reducerea inflamațiilor și ajută chiar și la îmbunătățirea respirației și protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

Ingrediente necesare pentru supa de ceapă:

- 500 de grame de ceapă
- o jumătate de lingură de unt
- o lingură de făină
- apă
- sare și piper, după gust
- ulei

Mod de preparare supă de ceapă:

Curăță ceapa, spal-o bine, iar apoi pune-o într-o tigaie încinsă la călit. Adaugă și puțin unt și așteaptă ca ceapa să se înmoaie.

Când a început să se înmoaie ceapa, adaugă o lingură de făină, pentru ca supa să fie cremoasă. Adaugă și 100 de ml de apă, ca să fiarbă. Lasă totul la fiert, iar apoi toarnă supa de ceapă într-un bol în care ai pus pâine prăjită. Deasupra pune niște cașcaval ras, iar apoi dă supa la microunde pentru un minut.

Savurează din plin acest preparat. Poftă bună!

Articol citit de 1625 persoane