Un ficat bolnav își va îndeplini cu dificultate funcțiile, motiv pentru care ar trebui să-l ajuți cu niște smoothie-uri delicioase, pe care le poți prepara la tine acasă. Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu probleme ale ficatului, atunci prepară-ți câteva smoothie-uri delicioase, ce te vor ajuta să-i redai sănătatea.

Smoothie de morcovi

Ai nevoie de opt morcovi, câteva frunze de păpădie, o sfeclă, două mere și o rădăcină de ghimbir. Trece ingredientele prin blender, iar apoi strocară amestecul și bea sucul obținut între mese, imediat după ce l-ai pregătit.

Suc de sfeclă cu pătrunjel

Un alt remediu eficient pentru a spori regenerarea ficatului este sucul de sfeclă cu pătrunjel. Trebuie doar să treci prin blender o sfeclă roșie, un morcov, o lămâie fără coajă și câteva fire de pătrunjel. Bea sucul obținut imediat după ce l-ai pregătit.

Smoothie din struguri și lămâie

Bogați în antioxidați, între care resveratrol, smoothie-ul din struguri și lămâie ajută la regenerarea ficatului. Trebuie să treci prin blender 150 de grame de struguri, zeama unei lămâi, precum și două căni de apă. Bea smoothie-ul obținut la micul dejun, pe stomacul gol, iar dupa amiaza mai consumă o cană.

Smoothie cu mango și salată verde

O altă rețetă pe care ar trebui să o încerci este amestecul de mango, banană și salată verde. Bogat în antioxidanți și fibre, această băutură ajută la detoxifierea ficatului. Așadar, pentru a te bucura de efectele acestui smoothie trece prin blender un fruct de mango, o banană, câteva frunze de salată verde și apă. Servește smoothie-ul de îndată ce l-ai preparat, iar pentru efecte maxime, urmează o cură de cel puțin o săptămână.

Articol citit de 517 persoane