Să combați simptomele date de răceală nu este complicat, mai ales că ai la dispoziție numeroase remedii naturiste. Spre exemplu, astăzi îți recomandăm să descoperi beneficiile siropului de morcovi. 

Siropul de morcovi preparat în casă este un remediu ieftin și natural, ce te poate ajuta să ții sub control simptomele date de răceală, precum strănutul, tusea și nasul înfundat. În plus, nu conține aditivi și concentranți, fiind benefic pentru sănătate.

Potrivit experților în medicină naturopată, siropul de morcovi este o sursă excelentă de antioxidanți și vitamine, ce ajută la întărirea sistemului imunitar. În plus, este o sursă excelentă de vitamina C, care are un rol esențial în tratarea infețiilor. DE asemenea, morcovii ajută la stoparea efectelor negative date de radicalii liberi asupra celulelor.

Acesta are, de asemenea, proprietăți antibiotice și antivirale, grație conținutului de miere, motiv pentru care ajută la sporirea funcționării sistemului respiratorii.

Cum prepari siropul de morcovi - ingrediente necesare:

- cinci morcovi mari
- patru linguri de miere
- sucul obținut dintr-o lămâie

Cum prepari siropul de morcovi - mod de preparare:

Spală morcovii, curăță-i, iar apoi taie-i sub formă de bucăți mici.

Pune-i într-o oală cu apă și fierbe-i până dau în clocot.

Ulterior, trece-i prin blender și transformă-i în piure cremos, adaugă mierea și lămâia. Lasă totul la macerat o zi, iar apoi consumă-l.

În caz de răceală ori gripă este indicat să iei două linguri de sirop de morcovi la fiecare patru ore. Pentru a preveni răceala este bine să iei o linguriță de sirop dimineața, pe stomacul gol. Poți chiar să-l dizolvi în apă, în funcție de preferințe.

Articol citit de 251 persoane