Copiii au nevoie de o alimentație echilibrată și sănătoasă pentru a se dezvolta normal, motiv pentru care îți propunem să-i răsfeți pe prichindei cu o budincă de orez cu zmeură - rețeta fără gluten ori cu orice alte fructe preferă ei.

Ai nevoie de:

- 200 de ml de suc groz de zmeură
- 500 de ml de lapte vegetal
- 100 de grame de făină de orez
- 25 de grame de amidon
- câteva linguri de sirop de arțar
- ulei pentru uns formele

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a prepara budinca de orez cu zmeură este să ungi formele alese cu puțin ulei, iar apoi să le lași deoparte.

Ulterior, alege un vas încăpător și pune-l pe foc, după care toarnă laptele vegetal. Adaugă îndulcitorul și sucul de zmeură, iar apoi amestecă ușor, timp de 1-2 minute.

Toarnă făina de orez treptat și amestecă cu un tel, ușor.

Fierbe budinca până se îngroașă destul de mult, iar după cinci minute adaugă și amidonul și amestecă energic.

Când compoziția s-a îngroșat bine și se desprinde de pe maginea vasului este gata. Las-o la răcorit zece minute, iar apoi toarn-o în formele pregătite.

Budinca de orez de lasă la răcit timp de 2-3 ore, iar înainte de servire este bine să le scuturi bine în mâini, ca să se desprindă bine și să le poți pune pe platou.

Decoreză cu zmeură proasăpătă ori cu alte fructe favorite.

 

Articol citit de 1023 persoane