Postul Crăciunului a început de câteva săptămâni, motiv pentru care dacă ai ales să-l respecți și nu mai știi ce să gătești îți propunem această ciorbă de cartofi de post. Este o rețetă simplă, ieftină și e gata numaidecât.

Ciorbă de cartofi de post - mod de preparare:

- cinci cartofi
- două cepe
- o jumătate de rădăcină de țelină
- un ardei capia
- doi morcovi
- o lingură de pastă de tomate
- o legătură de pătrunjel
- două linguri de ulei de floarea-soarelui
- borș ori sare de lămâie, după gust

Ciorbă de post - mod de preparare:

Taie ceapa mărunt și morcovul, după care călește-le într-o oală în care ai încins ulei.

Adaugă apoi patru litri de apă, ardeiul, țelina și păstârnacul tăiat sub formă de cubulețe.

Așteaptă să fiarbă, iar apoi adaugă cartofii tăiați cubuțe.

În momentul în care au fiert și aceștia, adaugă pasta de tomate, sarea și sarea de lămâie, în funcție de preferințe.

Lasă să mai fiarbă câteva minute, după care adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Poftă bună!

Credit foto: cartofior.ro

Articol citit de 586 persoane