Este vară și este sezonul legumelor, motiv pentru care îți recomandăm aceste chifteluțe din quinoa și dovlecel, pe care le poți savura oricând.

Chifteluțe din quinoa și dovlecel - ingrediente necesare:

- 300 de grame de dovlecel ras
- 50 de grame de quinoa fiartă
- două ouă
- patru linguri de pesmet
- trei linguri de parmezan
- sare și piper, după gust
- o legătură de pătrunjel

Chifteluțe din quinoa și dovlecel - mod de preparare:

Trece dovlcelul prin răzătoare, iar apoi adaugă puțină sare și lasă-l să iasă apa din el.

Scurge bine dovlecelul, iar apoi amestecă-l cu quinoa fiartă. Adaugă și ouăle, parmezanul, pătrunjelul tocat mărunt și condimentează cu sare și piper.

Adaugă apoi pesmetul și încorporează bine. Ulterior, pune cuptorul la încins la 180 de grade Celsius și formează chiftelele. Poți alege să le faci sub orice formă, fie biluțe, fie rotunde, iar apoi pune-le la copt pentru 30 de minute.

Poftă bună!

Credit foto: https://www.diet-health.info/

Articol citit de 90 persoane