Vremea continuă să ne joace feste, însă piețele sunt pline de fructe și legume delicioase, așa că îți propunem să aduci pe masă un preparat delicios, ușor de gătit - dovlecei cu roșii și brânză la cuptor.


Dacă ții la silueta ta sau la sănătate, de ce nu, din alimentația ta n-ar trebui să lipsească legumele, care sunt bogate în vitamine și minerale, dar și în fibre.

Așadar, răsfață-ți simțurile vara asta cu un preparat delicios, precum dovlecei cu roșii și brânză la cuptor.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- un dovlecel mare
- patru-cinci roșii mari, bine coapte
- 200 de grme de brânză telemea
- ulei de măsline
- sare, piper
- parmezan

Mod de preparare:

Spală bine dovlecelul, după care taie-l sub formă de felii subțiri, pe lungime ori rondele, pe lățime.

Ulterior, spală roșiile și la fel, taie-le felii subțiri, după care așează legumele într-o tavă din sticlă termorezistentă. Așează un strat de dovlecel, unul de roșii, uul de brânză, după care condimentează cu sare și piper și stropește cu ulei. Poți să adaugi și mărar ori oregano.

La final, înainte de a introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pune deasupra parmezan. Lasă tava la copt 30 de minute, după care servește mâncarea caldă sau rece, cu un sos de iaurt, usturoi și mărar.

Extra tips: În cazul în care folosești dovlecei din comerț curăță-le coaja, pentru că are un conținut mare de pesticide. Poți, de asemenea, să adaugi în această mâncare și ardei gras ori vinete. Sau ambele, de ce nu?

Poftă bună!

Articol citit de 3841 persoane