Dacă adori falafelul, acele chiftele din năut, îți propunem să încerci această rețetă delicioasă.

Chiftele din năut - ingrediente necesare:

- 300 de grame de năut
- o ceapă roșie
- trei căței de usturoi
- două linguri de făină
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- o legătură mare de pătrunjel verde
- o linguriță de coriandru
- sare și piper, după gust

Chiftele din năut - mod de preparare:

Lasă năutul la înmuiat pentru cel puțin 24 de ore, iar apoi trece-l prin blender sau printr-un robot de bucătărie cu celelalte ingrediente. Amestecă compoziția obținută cu făină, bicarbonat și sare, până nu se mai lipește de degete.

Ulterior, pune o tigaie la încins și adaugă ulei. Formează biluțe și prăjește-le în baie de ulei. Lasă-le până se rumenesc, după care scoate-le pe prosoape din hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.

Servește chiftelele din năut cu sosul preferat ori cu pastă de tahini.

Poftă bună.

Articol citit de 602 persoane