Dacă adori falafelul, acele chiftele din năut, îți propunem să încerci această rețetă delicioasă.
Chiftele din năut - ingrediente necesare:
- 300 de grame de năut
- o ceapă roșie
- trei căței de usturoi
- două linguri de făină
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- o legătură mare de pătrunjel verde
- o linguriță de coriandru
- sare și piper, după gust
Chiftele din năut - mod de preparare:
Lasă năutul la înmuiat pentru cel puțin 24 de ore, iar apoi trece-l prin blender sau printr-un robot de bucătărie cu celelalte ingrediente. Amestecă compoziția obținută cu făină, bicarbonat și sare, până nu se mai lipește de degete.
Ulterior, pune o tigaie la încins și adaugă ulei. Formează biluțe și prăjește-le în baie de ulei. Lasă-le până se rumenesc, după care scoate-le pe prosoape din hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.
Servește chiftelele din năut cu sosul preferat ori cu pastă de tahini.
Poftă bună.
Articol citit de 602 persoane
Acest articol nu are comentarii!