Ceapa este unul dintre ingredientele recunoscute pentru proprietățile pe care le au pentru a combate simptomele date de răceală și gripă, în special tusea.

Ceapa are proprietăți antibiotice, expectorante și antiinflamatorii, motiv pentru care ajută organismul să elimine excesul de mucus.

Cum poți să folosești ceapa pentru a scăpa de tuse, află mai jos:

Ceaiul de ceapă și usturoi

Această combinație de ceapă și usturoi poate că nu e delicioasă, însă te va ajuta să combați tusea. La fel ca și ceapa, usturoiul are proprietăți antibacteriene și antivirale.

Ingrediente necesare:

- 500 de ml de apă
- un cățel de usturoi
- o jumătate de ceapă.

Fierbe două căni cu apă, iar între timp taie ceapa și usturoiul mărunt. Odată ce apa a dat în clocot, adaugă ingredientele tăiate și așteaptă să infuzeze pentru 20 de minute. Strecoară totul și consumă amestecul dimineața și seara, înainte de a te pune la somn.

Sirop de ceapă și miere

Eficientă pentru a combate tusea este și mierea, motiv pentru care dacă te confrunți cu o răceală nu ezita să consumi acest sirop. Mierea are proprietăți antimicrobiale și, de asemenea, conține aminoacizi, vitamine și flavonoide.

Ai nevoie de:
- o ceapă mare
- 100 de grame de miere

Taie ceapa mărunt și pune-o într-un borcan, după care adaugă mierea. Lasă cele două ingrediente la macerat pentru 10-12 ore, iar apoi consumă două-trei linguri de sirop pe zi.

Suc de ceapă și suc de lămâie

O altă modalitate pentru a combate inflamațiile de la nivelul căilor respiratorii, dar și de a ameliora congestia și tusea este sucul de ceapă și de lămâie. Acesta ajută la stoparea dezvoltării virusurilor și a bacteriilor.

Ai nevoie de:

- o jumătate de ceapă
- sucul obținut dintr-o lămâie

Trece prin blender o jumătate de ceapă, iar apoi amestecul obținut cu zeamă de lămâie. Ia două linguri din acest remediu naturist o dată la trei ore.

Articol citit de 476 persoane