Să ții postul Crăciunului nu e deloc complicat, mai ales că ai posibilitatea de a încerca fel și fel despre rețete, care mai de care mai delicioase și mai ușor de pregătit.

Astăzi îți propunem să încerci cartofi înăbușiți cu ceapă și usturoi, ce este super delicioasă. Rețeta este recomandată de călugării greci, care o îndrăgeau extrem de mult și care spuneau că ajută la reducerea riscului de apariție a cancerului, a bolilor de inimă și chiar a accidentelor vasculare cerebrale.

Ingrediente necesare:

- 500 de grame de cartofi
- o ceapă mare
- doi căței de usturoi
- 100 ml de ulei de măsline
- două linguri de pastă de tomate
- două frunze de dafin
- sare și piper, după gust
- condimente precum oregano, chimen, scorțișoară

Mod de preparare:

Curăță cartofii, spală-i bine iar apoi taie-i fie în sferturi, fie cubulețe. Decojește ceapa și usturoiul și apoi toacă-le mărunt.

Într-o tigaie încinsă, călește ceapa și ustoroiul până își schimbă culoarea.

Adaugă cartofii și apa, cât să-i acopere, frunzele de dafin, sare și piper și lasă-i să fiarbă bine.

După 30 de minute adaugă pasta de roșii diluată cu apă și restul mirodeniilor. Amestecă și mai lasă totul la fiert zece minute.

Cartofii înăbușiți pot fi serviți în zilele de post de miercuri și vineri. Se pot prepara și fără ulei.

Articol citit de 1399 persoane