Menținerea stării de sănătate și funcționarea optimă a organismului nu sunt chestiuni imposibil de realizat. Este, însă, indicat să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată, motiv pentru care astăzi îți propunem să încerci salata cu ton și ouă fierte.

Ingrediente necesare pentru salata cu ton și ouă fierte:

- o conservă de ton
- două ouă fierte bine
- o salată verde
- doi ardei grași
- 100 de grame de boabe de porumb
- un castravete proaspăt
- o ceapă roșie
- 100 de grame de măsline negre
- 100 de grame de brânză de oi

Ingrediente necesare pentru dressing:

- 100 de ml de oțet balsamic
- 100 ml de ulei
- 100 ml de vin alb
- sare, piper, după gust
- o linguriță de busuic
- o linguriță de zahăr

Mod de preparare:

Scoate peștele din conservă și lasă-l la scurs. Între timp, spală bine salata verde și rupe-o în bucăți mari.

Spală ceapa, castravetele și ardeii și taie-le rondele.

Între timp, pune două ouă la fiert, iar apoi prepară dressingul. Amestecă oțetul cu vinul și cu uleiul, iar apoi condimentează cu sare, piper și zahăr. Asezonează cu busuioc.

Dacă ouăle au fiert, taie-le în sferturi. Pune într-un bol frunzele de salată, apoi ceapa, ardeiul gras și castravetele. Adaugă dressingul, tonul, ouăle, măslinele și brânza.

Poftă bună!

Info: Tonul ajută la întărirea sistemului imunitar și sporește consumul de energie din organism, ajută la prevenirea infecțiilor și previne apariția cancerului de colon, de sân ori de rinichi. De asemenea, ouăle sunt responsabile de creșterea nivelului de colesterol sănătos, previn apariția afecțiunilor oculare, și ajută la dezvoltarea țesuturilor, scăderea în greutate și chiar la funcționarea optimă a ficatului, grație conținutului de vitamine de tip B.

Articol citit de 1601 persoane