E aproape primăvară iar în piețe au început să fie prezente urzicile, leurda, loboda și ștevia, motiv pentru care, dacă îți plac, îți propunem să încerci o rețetă inedită, ce te va face să-ți lingi degetele de plăcere.


Așadar, pentru a găti plăcintă cu urzici și brânză sărată, ai nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat:


- 200 de grame de unt
- 300 de grame de făină
- 6 linguri de smântână
- o lingură de bicarbonat
- o linguriță de oțet


Ingrediente necesare pentru umplutură:


- 3 ouă
- o ceapă medie
- 4-5 grămăjoare de urzici
- 200 de grame de ricotta/brânză de vaci
- 100 de grame de brânză telemea
- o legătură de mărar
- sare
- piper


Pentru a pregăti aluatul pentru această plăcintă, trebuie să treci untul rece prin răzătoare, după care să-l combini cu făina și să amesteci bine. Adaugă praful de sare, smântâna și bicarbonatul stins cu oțet, după care frământă aluatul până obții o bilă omogenă. Lasă aluatul la frigider timp de 30 de minute.

 

Pentru umplutură trebuie să opărești urzicile în apă cu un praf de sare timp de 1-2 minute iar mai apoi să lași frunzele la scurs.



Bate ouăle cu brânza de vaci ori cu ricotta, cu brânza telemea, cu mărarul, sarea și piperul. Călește puțin ceapa, apoi adaugă restul de ingrediente.


Ulterior, lipește și elimina marginile plăcintei cu urzici, unge-o cu un ou bătut, apoi dă-o la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.

Articol citit de 4240 persoane