Toamna își face simțită prezența încet, dar sigur, motiv pentru care îți recomandăm să-ți răsfeți simțurile cu o supă delicioasă de praz.

Supă cremă de praz - ingrediente necesare:

- două fire de praz
- o ceapă mare
- patru cartofi
- 20 de grame de unt
- 400 ml de apă
- 200 ml de lapte
- câteva fire de mărar
- nucșoară, după gust
- sare și piper, după gust

Supă cremă de praz - mod de preparare:

Într-o oală mare, topește untul, iar apoi pune prazul tăiat rondele și ceapa tăiată solzișori. Amestecă timp de zece minute, iar apoi lasă totul să se călească.

Între timp, curăță cartofii și taie-i rondele. Adaugă-i peste praz și lasă să se călească.

Ulterior, condimentează cu sare, piper, nucșoară și apă și lasă la fiert pentru 30 de minute.

Când legumele s-au fiert, trece totul prin blender și servește supa caldă, cu crutoane și mărar.

Poftă bună!

Articol citit de 160 persoane