Pasca n-ar trebui să lipsească de pe masa de Paște, însă dacă nu ești as în bucătărie, dar vrei să-ți surprinzi familia, îți propunem această rețetă simplă.

Pască fără drojdie - ingrediente necesare pentru aluat:

- 300 de grame de făină
- 150 de grame de unt
- un ou
- 80 de grame de zahăr pudră
- un praf de sare

Pască fără drojdie - ingrediente necesare pentru umplutură:

- 450 de grame de brânză de vaci
- 100 de grame de smântână
- 100 ml de lapte
- două ouă
- un plic de zahăr vanilat
- 30 de grame de amidon
- 20 de grame de griș
- 80 grame de stafide
- o fiolă de esență de vanilie
- o linguriță de esență de rom

Pască fără drojdie - mod de preparare:

Pune stafidele la înmuiat în laptele fiert în care ai pus în prealabil esența de rom.

Între timp, amestecă ingredientele pentru aluat într-un bol mare. Frământă până obții o cocă care nu se lipește, iar apoi păstrează o parte pentru a face crucea de la final.

Partea cealaltă trebuie să fie întinsă în forma pentru pască, pe care ai uns-o în prealabil cu ulei și folie de copt.

Ulterior, amestecă ingredientele pentru umplutură și mixează până obții o pastă cremoasă. Toarnă umplutura pentru aluat, omogenizează, iar apoi modelează fie o împletitură pe margine, fie o cruce pe mijloc.

Introdu tava în cuptor pentru 50 de minute, la 160 de grade. Ulterior, unge pasca cu un gălbenuș de ou și mai lasă încă 15 minute la copt. Ulterior, poți să presari zahăr pudră. 

Poftă bună!

Articol citit de 502 persoane