Toamna este aici, nu mai e nicio îndoială, însă dacă vrei să-ți detoxifiezi organismul alege aceste smoothie-uri delicioase. Pentru a te bucura de efectele lor, alege să nu adaugi zahăr ori alți îndulcitori.

Care sunt cele mai delicioase smoothie-uri pe care trebuie să le încerci, află mai jos:

Smoothie de căpșune și lapte de cocos

Acest smoothie îți va aminti de copilărie, însă pentru a te bucura de efectele acestora ar trebui să nu adaugi zahăr ori iaurt.

Ai nevoie de câteva căpșune și 250 de ml de lapte de cocos. Trece totul prin blender, iar apoi consumă această băutură ce este săracă în calorii, are proprietăți diuretice și, grație conținutului de fibre, ajută la îmbunătățirea digestiei. Pentru un plus de savoare, adaugă și puțină scorțișoară. 

Smoothie cu pere și țelină

Unul dintre cele mai eficiente smoothie-uri pentru detoxifiere este cel obținut din pere și țelină, întrucât ajută la eliminarea toxinelor prin urină și combate retenția de lichide.

De asemenea, perele sunt bogate în silicon, care e benefic pentru piele, păr și ameliorează celulita, în timp ce țelina are proprietăți detoxifiante, eliminând toxinele.

Tot ce trebuie să faci este să tai o pară și câteva tije de țelină, iar apoi să treci totul prin blender cu 200 ml de apă. Consumă amestecul imediat.

Smoothie cu papaya și chia

Acest smoothie cremos este eficient pentru detoxifierea organismului, dar și pentru îmbunătățirea digestiei.

Papaya e un fruct tropical bogat în enzime ce ajută la stimularea digestiei, iar betacarotenul regăsit în compoziția acestuia are proprietăți antioxidante. De cealaltă parte, semințele de chia reduc nivelul de colesterol din sânge, dar și nivelului de zahăr din sânge.

Pentru a obține acest smoothie ai nevoie de un fruct de papaya, 50 de grame de semințe de chia și 100 ml de apă. Trece totul prin blender, iar apoi consumă amestecul imediat, înainte să oxideze.

Articol citit de 365 persoane