Nelipsiți de pe masa românilor sunt, cel puțin în sezonul cald, dovleceii, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi câteva rețete pe care le poți încerca vara aceasta.

Așadar, dacă dovleceii sunt pe placul tău, însă te-ai plictisit de clasicele chifteluțe și vrei să încerci ceva nou alege dovleceii umpluți. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- doi dovlecei mari
- o lingură de ulei de măsline
- o ceapă de mărime medie
- un cățel de usturoi pisat
- 10 grame de busuioc verde, tocat mărunt
- 50 de grame de parmezan
- 70 de ml de smântână lichidă
- verdeață

Mod de preparare:

Taie dovleceii pe lungime, după care îndepărtează miezul și pune-l deoparte. Toacă-l și apoi încălzește-l cu puțin ulei de măsline, într-o tigaie. Prăjește miezul de dovlecel cu ceapă tocată, usturoi și piper, până când se înmoaie. Adaugă și busuiocul, duă care condimentează cu sare și piper.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar între timp umple jumătățile de dovlecei cu amestecul preparat.

Între timp, amestecă parmezanul cu smântâna lichidă și toarnă puțin peste fiecare jumătate de dovlecel. Pune-le la cuptor timp de 25-30 de minute, iar la final presară verdeață și parmezan.

Chec din dovlecel

Dacă ești adepta rețetelor inedite, extravagante îți propunem să încerci checul din dovlecel. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 150 de ml de ulei
- 200 de grame de zahăr
- trei ouă
- un dovlecel mare
- 250 de grame de făină
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol încăpător uleiul, zahărul și ouăle, până când se omogenizează. Pune coaja de lămâie, sucul de lămâie și dovlecelul trecut prin răzătoare, după care adaugă făina și bicarbonatul de sodiu. Amestecă până când se încorporează totul, iar apoi pune compoziția într-o tavă unsă cu grăsime și las-o la cuptor timp de 55 de minute.

Înainte de a pune checul la cuptor preîncălzește-l la 180 de grade Celsius. Pentru un gust aparte, însă, amestecă sucul unei lămâi cu 75 de grame de pudră și toarnă amestecul peste checul cald, după care așteaptă să se răcească complet.

Poftă bună!

Articol citit de 2574 persoane