Fie că ești preocupată de un stil de viață sănăătos, fie că îți dorești să mai slăbești câteva kilograme, peștele este un aliment pe care ar trebui să-l incluzi în dieta ta, așa că astăzi îți venim în ajutor cu trei rețete simple pe care să le încerci.

Somon la grătar cu sos de ghimbir, soia și unt

Somonul este un tip de pește care se găsește cu ușurință, în orice perioadă a anului și este considerat a fi un super aliment, deoarece conține acizi grași Omega-3.

Ingrediente necesare:

  • două fileuri de somon
  • două linguri de unt nesărat
  • câteva fire de ceapă verde
  • o jumătate de linguriță de ghimbir ras
  • sucul obținut dintr-o lămâie
  • o lingură de sos de soia
  • sare și piper, după gust
  • o lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Într-un bol mic, amestecă untul, ceapa verde tocată mărunt, ghimbirul, sucul de lămâie și sosul de soia, după care lăsa-l să se ”odihnească”.

Încinge grătarul electric sau pune la încins o tigaie grill.

Condimentează somonul cu sare și piper, după care stropește-l cu ulei de măsline.

Gătește somonul pentru 4-5 minute, pe ambele părți, iar apoi pune-l pe farfurie.

Servește somonul cu sosul de unt care se va topi instant la contact.

Salată de inele calamar și sos de chili

Dacă preferi să mănânci picant, atunci îți recomandăm această salată de calamar.

Ingrediente necesare:

  • 250 grame de inele de calamar
  • o jumătate de lingură de ulei de arahide
  • sare și piper, după gust
  • sucul obținut dintr-un lime
  • o lingură de sos pentru pește
  • 200 grame de frunze de spanac ori mix de salată verde
  • o lingură de zahăr
  • o lingură de sos de chili cu usturoi
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • o roșie mare, tăiată felii
  • o jumătate de ceapă roșie
  • câteva alune prăjite

Mod de preparare:

Pune o tigaie grill la încins, iar între timp condimentează inelele de calamari cu sare și piper negru.

Atunci când tigaia s-a încins, pune-le la gătit și lasă-le pentru cinci minute.

Combină sucul de lime cu sosul de pește, zahăr, sos chili și amestecă bine.


Într-un bol de salată, așează frunzele de spanac ori de salată verde, adaugă castravetele tăiat, roșia, ceapa și nucile, precum și dressingul. Adaugă inelele de calamar și servește preparatul imediat.

Somon cu năut

O adevărată comoară pentru sănătate este năutul, motiv pentru care îți recomandăm această rețetă cu somon și năut.

Ingrediente necesare:

  • două fileuri de somon
  • două linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust
  • coaja rasă, obținută dintr-o lămâie
  • o linguriță de chimen
  • o jumătate de ceapă roșie
  • o linguriță de boia dulce
  • o linguriță de coriandru
  • 200 grame de năut, clătit și bine scurs
  • o lingură de suc de lămâie
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Unge fileurile de somon cu puțin ulei de măsline, după care condimentează cu sare și piper, coajă de lămâie și chimen.

Frige pe grătar electric ori pe tigaie grill somonul pentru aproximativ cinci minute.

Într-o tigaie încinsă, călește ceapa roșie, după care adaugă boiaua de ardei, chimenul, coriandrul și piperul și călește pentru câteva secunde. Adaugă năutul și lasă la gătit pentru câteva minute.

Amestecă cu zeama de lămâie, condimentează cu sare și piper, iar apoi servește-l cu somonul prăjit și decorat cu pătrunjel verde.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 1175 persoane