Toamna înseamnă, pentru multe persoane, stări de melancolie și de tristețe, precum și lipsă de energie, motiv pentru care îți venim în ajutor și îți propunem să încerci rețete de smoothie-uri care te vor ajuta să-i dai organismului un boost de energie.

Fie că mergi la sală sau nu, dimineața, pe stomacul gol, consumă aceste băuturi ce te vor ajuta să te revigorezi și să ai o stare bună de spirit chiar și acum, când vremea o să fie tot mai mohorătâ.

Smoothie de kiwi cu afine

Pentru a prepara acest smoothie ai nevoie de?
- 150 de ml de iaurt natural light
- două fructe de kiwi
- 100 de grame de afine uscate
- trei linguri de semințe de in

Mod de preparare:

Îndepărtează coaja fructelor de kiwi, după care taie-l sub formă de bucățele mici. Pune-l în blender alături de celelalte ingrediente și amestecă bine. Consumă băutura magică cu puțină miere.

Fructul de kiwi, regăsit în compoziția acestui smoothie, este bogat în vitamine și săruri minerale care ajută la funcționarea optimă a sistemului nervos, precum și a celui circulator.

Smoothie cu banană

- o banană
- o ceașcă de lapte cu 1,5 grăsime
- trei linguri de fulgi de ovăz
- scorțișoară, după gust

Pune toate ingredientele în blender și amestecă-le pentru două minute. Servește amestecul într-un pahar și adaugă un pic de scorțișoară, pentru un plus de savoare.

Banana conține vitamine și minerale indispensabile oricărei diete, fiind benefică chiar și pentru diabetici.

Smoothie cu portocale, banană și căpșuni

- coaja unei portocale
- o banană
- o cană cu lapte de soia
- 125 g de căpșuni

Spală căpșunile, după care pune-le în blender împreună cu banana și cu laptele de soia. Amestecă bine timp de un minut, iar apoi servește amestecul într-un apahar. Adaugă puțină coajă de portocală rasă, pentru un gust delicios.

Articol citit de 2328 persoane