Un adevărat elixir pentru sănătate este, fără doar și poate, zeama de varză, care are numeroase beneficii pentru organism.

Bogată în vitamine de tip B1, B6, C, E și K, dar și minerale precum iod, magneziu, fier, calciu și sulf, varza este folosită pentru tratarea multor afecțiuni, între care ulcer, reducerea colesterolului rău LDL, precum și în prevenirea cancerului.

Zeama de varză, însă, este, potrivit nutriționiștilor, un remediu eficient pentru diferite forme de ulcer, întrucât acționează ca un pansament digestiv și are puterea de a vindeca mucoasa digestivă. Ajută, de asemenea, la combaterea ulcerelor de tip peptic, întrucât vitamina U regăsită în compoziția acestora ajută la formarea ulcerelor peptice induse de histamine.

Studiile de specialitate au arătat că zeama de varză reduce riscul de apariție a unor forme de cancer, precum cancer mamar ori cancer oral.

Pentru ca efectele să fie maxime, însă, este recomandat consumul de zeamă de varză cu broccoli. Te va ajuta să-ți normalizezi nivelul de colesterol din sânge și, mai mult de atât, va întări sistemul imunitar.

De asemenea, pe lângă faptul că te scapă de mahmureală, zeama de varză ajută la ameliorarea durerilor de cap și reduce senzația de vomă, iar dacă este consumată cu regularitate va preveni constipația și va ușura tranzitul intestinal.

Ba mai mult, zeama de varză este indicată și persoanelor care suferă de tensiune scăzută și au nevoie de ajutor pentru ca circulaţia sângelui să fie din nou în parametrii normali.

Articol citit de 1248 persoane