Apa cu ghimbir este considerată a fi o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât conține vitamine și minerale, fiind eficientă pentru eliminarea toxinelor, dar și pentru întărirea sistemului imunitar.

Potrivit experților în medicină naturopată, apa cu ghimbir ajută la combaterea radicalilor liberi din organism și previne chiar apariția cancerului.

Grație proprietăților antioxidante ale ghimbirului, apa cu ghimbir ajută la prevenirea bolilor de inimă, reduce riscul de apariție a bolilor neurodegenerative, Parkinson, Alzheimer, dar și îmbătrânirea celulară.

Alte studii de specialitate au arătat, de asemenea, că dacă este consumată regulat, apa cu ghimbir ajută la combaterea indigestiei, dar și a amețelilor. Un alt studiu a arătat, de asemenea, că apa cu ghimbir ajută și la normalizarea glicemiei, motiv pentru care e recomandată diabeticilor.

Cum poți să prepari apa cu ghimbir:

Ca să prepari apa cu ghimbir ai nevoie de o rădăcină de ghimbir, dar și de două lămâi și un litru de apă.

Curăță ghimbirul și taie-l feliuțe și apoi pune-l la fiert. Lasă la fiert în jur de 10-15 minute, după care lasă-l la răcit. Strecoară infuzia, adaugă zeama de la cele două lămâi și consum-o pe parcursul întregii zile.

Articol citit de 772 persoane