Să te lupți cu alcoolismul poate fi o adevărată provocare, mai ales atunci când nu beneficiezi de suportul familiei și al celor dragi. Totuși, există câteva remedii naturiste simple, la îndemâna oricui, ce-ți pot ușura lupta.

Alcoolismul ori dependența de alcool este o afecțiune ce poate să determine probleme în funcționarea creierului, întrucât pacienții alcoolici pur și simplu nu-și pot controla dorința de a consuma alcool. De asemenea, în cazul persoanelor care se confruntă cu dependență de alcool poate să apară și depresie, letargie ori instabilitate emoțională, precum și modificare a comportamentului.

Cum poți să ții în frâu această dependență, află mai jos:

Sucul de frunze de dovlecel

Grație proprietăților antioxidante, dar fiind și o sursă de vitamine și minerale, sucul obținut din frunze de dovlecel este o licoare ce ajută persoanele alcoolice, întrucât le conferă senzația de sațietate și reduce anxietatea.

Ingrediente necesare:

- 30 de ml de suc de dovlecei
- 100 ml de zer

Mod de preparare:

Amestecă sucul de frunze de dovlecel cu zer, iar apoi bea amestecul pe stomacul gol. Consumă această băutură în fiecare zi, iar efectele se vor vedea imediat.

Suc de țelină

Potrivit unor experți, sucul de țelină are proprietăți terapeutice în ceea ce privește dependența de alcool, acesta fiind bogat în antioxidanți.

Ingrediente necesare:

- trei tije de țelină
- 100 ml de apă

Mod de preparate:

Taie tijele de țelină, iar apoi trece-le prin blender cu apa. Bea sucul pe stomacul gol, iar efectele se vor vedea rapid.

Semințe de pepene și frunze de guava

Experții în medicină naturopată recomandă semințele de pepene grație proprietăților antioxidante, ajutând la eliminarea efectelor radicalilor liberi și a toxinelor din organism. De asemenea, frunzele de guava ajută la funcționarea optimă a ficatului, care este grav afectat în cazul dependenților de alcool.

Ingrediente necesare:
- 500 ml de apă
- 15 grame de semințe de pepene
- 20 de grame de frunze de guava

Amestecă semințele de pepene cu frunzele de guava două cești de apă fierbinte. Lasă-le la infuzat pentru 10 minute, iar apoi strecoară totul și consumă amestecul în două reprize. Prima ceașcă e musai să fie băută pe stomacul gol, iar cealaltă seara. O astfel de cură este bine să fie ținută două săptămâni pe lună.

Articol citit de 312 persoane