Uleiul de frunze de dafin nu este cunoscut doar pentru aroma pe care o are, ci și pentru puterea de a lupta cu infecțiile și de a întări circulația sângelului.

Uleiul de frunze de dafin este o adevărată comoară pentru sănătate, însă înainte de a-l obține este bine să ai răbdare, întrucât trebuie să stea la macerat nu mai puțin de 40 de zile.

Cunoscut pentru proprietățile antiseptice, antibiotice și eficient în combaterea durerilor, uleiul din frunze de dafin te poate ajuta să combați multe afecțiuni.

Spre exemplu, uleiul de frunze de dafin te poate ajuta la relaxarea musculară, întrucât are proprietăți vasoconstrictoare, încurajând relaxarea mușchilor. Mai mult de atât, reglează circulația sângelui și poate combate durerile de cap și migrenele.

Persoanele diagnosticate cu răceală ori gripă ar putea să combată febra cu ajutorul uleiului de frunze de dafin. Trebuie doar să aplice comprese cu ulei de frunze de dafin, iar efectele se vor vedea rapid.

Acest ingredient are și proprietăți antibiotice, astfel că poate să ajute la combaterea multor tipuri de microbi, bacterii și fungi. Poate, de asemenea, să combată arsurile și chiar petele.

Cum poți să prepari ulei de frunze de dafin, află mai jos:

- ai nevoie de 15 grame de frunze de dafin
- 200 de grame de ulei de migdale
- un recipient din sticlă de cel puțin 200 de ml

Mod de preparare:

Spală bine recipientul din sticlă, după care adaugă foile de dafin. Asigură-te că sunt curate, iar apoi toarnă uleiul de migdale.

La final, sigilează recipientul cu un capac etanș și lasă amestecul la macerat pentru 40 de zile.

Articol citit de 774 persoane