Atacurile de panică sunt definite ca fiind episoade bruște și recurente de frică intensă, neliniște ori anxietate, acestea putând fi declanșate, cel mai adesea, din cauza temerilor. Deși sunt extrem de întâlnite în rândul adulților de peste 20 de ani, atacurile de panică pot fi experimentate și de copii și de adolescenți, dar pot fi tratate cu ajutorul plantelor.

Potrivit dr. farmacist Ovidiu Bojor, stările de anxietate care pot duce la atacuri de panică pot fi combătute cu ajutorul unor plante, pe care le poți găsi cu ușurință în orice farmacie ori plafar.

”Arnica moderează activitatea centrilor nervoși superiori, având efecte sedative. Se iau 20-25 picături de tinctură de arnică în puțină apă de două ori pe zi, atât ca sedativ, cât şi în tratamentul spasmelor vasculare. În dozele menționate nu prezintă contraindicații sau reacții adverse. Însă tratamentul prelungit poate produce dermatite. În doze mai mari, devine toxică, iar în doze şi mai mari, are efecte paralizante. Cătușnica are efect antispastic, sedativ. Se face infuzie dintr-o lingură de plantă uscată recoltată în timpul înfloririi la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Se obțin rezultate bune și prin tratamentul cu tinctură, preparată din 20 g de plantă la 100 ml de alcool de 70°. Se iau 20-25 de picături în puțină apă de trei ori pe zi. În dozele recomandate, nu prezintă contraindicații”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor, potrivit libertateapentrufemei.ro.

De asemenea, pentru a combate anxietatea poți încerca să-ți prepari un suc dintr-o sfeclă roșie, o jumătate de măr cu semințe, patru morcovi și o rădăcină mică de ghimbir. Bea acest amestec în fiecare zi, imediat după ce l-ai preparat, iar în scurt timp vei vedea diferențele.

Pentru a combate anxietatea este, însă, important și să mănânci sănătos, ceea ce presupune să ai o dietă bogată în fructe și legume, dar săracă în produse de tip junk-food. Evident, nu uita să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi.

Atacurile de panică se manifestă, potrivit experților, prin hiperventilație, adică printr-un ritm respirator și cardiac mai alerte, tensiune musculară, dureri în piept, bătăi rapide ale inimii și neregulate, angină pectorală, fapt pentru care acestea pot fi confundate cu cele de cord.

Articol citit de 3444 persoane