Persoanele care se confruntă cu probleme ale ficatului ar trebui să urmeze cure de detoxifiere și tratamente cu plante pentru că sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra organismului.

Ficatul este responsabil de menținerea a numeroase funcții în organism printre care stocarea sângelui, filtrarea și purificarea acestuia, inactivarea anumitor substanțe toxice precum hormoni sau medicamente, motiv pentru care este deosebit de important să funcționeze optim.

Hepatita, steatoza hepatică, ciroza hepatică, insuficiența hepatică sunt doar câteva dintre afecțiunile cele mai întâlnite în rândul oamenilor, motiv pentru care, pentru a preveni apariția unor astfel de afecțiuni, ar trebui să apelezi la anumite remedii naturiste ce te vor ajuta să îmbunătățești activitatea acestuia.

Spre exemplu, un remediu eficient pentru menținerea sănătății ficatului sunt tratamentele cu anghinare. Această plantă ajută la protejarea celulelor din ficat și la regenerarea acestuia, îmbunătățind totodată și funcțiile ficatului. Mai mult de atât, anghinarea ajută la îmbunătățirea digestiei și reduce nivelul de colesterol din organism, stimulând ficatul să secrete suc biliar.

Rădăcina de cicoare este, de asemenea, recunoscută pentru puterea de a purifica ficatul, rinichii și sângele dar și pentru a trata ficatul mărit. Astfel, pentru a te bucura de efectele acesteia, poți încerca ceaiul de cicoare. Se prepară ușor și te poate ajuta să-ți păstrezi sănătatea ficatului.

De asemenea, potrivit experților în medicină naturopată, pentru a-ți detoxifia ficatul și pentru a-l proteja de agenții externi, poți consuma în fiecare zi 250 de ml de suc obținut din sfeclă roșie, rădăcină de pătrunjel, morcovi, ridiche neagră și țelină. Nu doar că îți va detoxifia ficatul dar îți va întări sistemul imunitar, așa că nu ezita să încerci acest remediu naturist.

Articol citit de 2458 persoane