De cele mai multe ori, cojile de ouă ajung la gunoi, lucru care e total greșit, întrucât acestea sunt o adevărată comoară pentru sănătate, fiind o sursă excelentă de minerale, între care calciu.
Cojile de ouă conțin 90 la sută calciu, fapt pentru care acestea sunt utile pentru a preveni apariția osteoporozei, dar și pentru a stimula producția de celule noi în măduvă, celule ce reglează tensiunea arterială mărită. Ajută, de asemenea, la reglarea nivelului de colesterol din sânge.
Tocmai de aceea, unii dintre nutriționiști recomandă folosirea cojilor de ouă în alimentație, pentru a elimina carențele de calciu. Astfel, pentru a oferi organismului doza de calciu zilnică, puteți consuma 1,5 - 3 grame de coji de ouă măcinate, pe care le puteți amesteca cu un pahar cu apă.
Cojile de ouă sunt, de asemenea, și o sursă de fier, zinc, mangan, fluor, crom, molibden și fosfor, fiind utile pentru a trata numeroase afecțiuni. Spre exemplu, dacă te confrunți cu probleme ale glandei tiroide spală bine 8 coji de ouă și zdrobește-le bine. Amestecă-le cu zeama obținută de la două lămâi și ține totul la frigider pentru 2 zile. Strecoară totul, adaugă 200 de grame de miere, mai ține amestecul la frigider 7 zile iar mai poi consumă zilnic câte o linguriță după fiecare masă.
Pentru a-ți întări organismul zdrobește bine cojile a 5 ouă, pe care mai apoi amestecă-le cu 3 litri de apă. Lasă amestecul la frigider pentru 7 zile, după care bea această apă în fiecare zi. Poți adăuga, de asemenea și zeamă de lămâie.
Ca să tratezi gastrita și ulcerul, unii specialiști în medicină naturopată recomandă să amesteci cojile de ouă mărunțite bine cu 2 linguri de zeamă de lămâie iar după ce s-au macerat să le amesteci cu zeamă de varză. Consumă o jumătate de cană de ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culare.
Articol citit de 8111 persoane
Acest articol nu are comentarii!