Oameni de toate vârstele, femei și bărbați, se confruntă, în ziua de astăzi, cu depresie și stres, acestea fiind afecțiuni tot mai întâlnite în această perioadă, însă acestea pot fi combătute și cu ajutorul unor remedii naturiste.


Conform unor statistici, un român din zece suferă de depresie, iar tinerii sunt mai depresivi decât cei din generațiile anterioare. Tocmai de aceea, specialiștii în medicină naturopată vă propun câteva remedii naturiste pe care le puteți încerca.

Ceai de sunătoare

Sunătoarea, o plantă originară din regiunile temperate și subtropicale, a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata depresia. Aceasta are rolul de a combate tulburările de somn, dar și de a induce starea de relaxare, motiv pentru care ar trebui să consumi 2 căni de ceai de sunătoare pe zi, dimineața și seara iar în timp vei găsi adevărata stare de bine.

Ceai de roiniță

Una dintre cele mai vechi plante din medicina tradițională românească este roinița, aceasta având efecte calmante asupra sistemului nervos. Această plantă este cunoscută pentru proprietăţile antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, antipiretice, digestive, sedative, aperitive și, mai mult de atât, are efecte benefice atunci când vine vorba de oboseală intelectuală, insomnii, migrene şi tahicardie. De aceea, îți propunem să încerci un ceai pe bază de roiniță, levănțică și câteva frunze de mentă, ce te vor ajuta să învingi stările neplăcute de depresie și chiar stresul.

Ceai de mușețel

O altă modalitate pentru a combate stresul de zi cu zi este să consumi ceai de mușețel. La îndemâna oricui și foarte ieftin, ceaiul de mușețel este o adevărată comoară pentru sănătate,  acesta având un conținut bogat de acid salicilic, vitamina A, riboflavină, minerale precum calciu, fier, magneziu, zinc, mangan, precum și flavonoizi, ce au rolul de a combate tulburările de somn, având un efect calmant, dar și de a îmbunătăți sănătatea inimii și de a ameliora inflamațiile.

Articol citit de 3525 persoane