Laptele de migdale poate fi un înlocuitor uimitor al laptelui obișnuit în cazul copiilor care sunt alergici la laptele de vacă.

Potrivit nutriționiștilor, laptele de migdale se bucură de un succes răsunător și poate fi un înlocuitor al produselor lactate în cazul persoanelor care suferă de intoleranță la lactorză.

Potrivit acestora, laptele de migdale este indicat copiilor de la vârsta de șase luni, însă este indicat să fie ales un sortiment care nu conține adaos de zahăr.

Astfel, băut constant, laptele de midgale poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta alergii și, în plus, conține grăsimi de calitate și proteine.

De asemenea, laptele de migdale conține minerale, între care și zinc. Acest micronutrient este esențial pentru a întări sistemul imunitar, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Nutrients.

Mai mult de atât, laptele de migdale poate fi un substitut al laptelui de vacă, în cazul copiilor care suferă de alergie la laptele de vacă.

De asemenea, laptele de migdale conține fibre care protejează pereții intestinului și este considerat un elixir al tinereții, ajutând la întărirea părului, a oaselor și a unghiilor.

Printre altele, laptele de migdale conține vitamina E, un antioxidant responsabil de prevenirea cancerului și de încetinirea procesului de îmbătrânire. Conține, de asemenea, și vitamina D, Omega-6, acizi grași, fier, magneziu, potasiu și calciu.

Laptele de migdale n-ar trebui, însă, consumat de persoanele alergice la migdale și n-ar trebui să fie consumat în exces, deoarece poate să determine inflamații la nivelul tiroidei.

Articol citit de 405 persoane