Noul coronavirus a ucis zeci de mii de persoane la nivel mondial și se știe că se transmite cu ușurință. Ba mai mult, oamenii de știință au stabilit că acesta este deosebit de periculos pentru anumite categorii de persoane, între care persoanele care se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare.

Oamenii de știință nu știu, deocamdată, dacă persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare riscă să se infecteze mai repede, însă se știe cu exactitate faptul că odată ce sunt infectate, șansele ca starea lor de sănătate să se înrăutățească și să apară decesul sunt mari.

Astfel, experții din toate colțurile lumii recomandă persoanelor care se confruntă cu boli cardiovasculare să stea acasă, pentru a reduce riscurile de infecție cu noul coronavirus.

De asemenea, acestea ar trebui să-și ia tratamentul zilnic cu regularitate, așa cum a fost prescris de medic și este important să-l dețină în cantitate mare acasă. În caz contrar, cere ajutorul familiei ori unor rude care să ți le procure.

Ba mai mult, evită să consumi sare în exces și ai grijă de alimentația ta. O dietă sănătoasă și echilibrată te poate ajuta să-ți păstrezi starea de sănătate. Evident, nu uita nici să faci mișcare. Plimbă-te prin casă, dansează sau pedalează, dacă ai o bicicletă. Orice fel de mișcare e binevenit, așa că nu ezita să faci exerciții.

Evident, nu uita nici de recomandările specialiștilor privind igiena. Spală-te pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de minute, dar și să eviți contactul cu persoane care au febrăși care tușesc.

Articol citit de 463 persoane