Un aliat de nădejde pentru menținerea sănătății este, fără doar și poate, ceaiul de tei, întrucât este recunoscut pentru efectele calmante și, mai mult de atât, este o sursă excelentă de flavonoide și taninuri.

Recunoscut pentru mirosul inconfundabil ce inundă străzile în nopțile de vară, teiul poate fi utilizat și pentru a trata numeroase afecțiuni.

Conform experților în medicină naturopată, este bine ca adulții să consume trei căni de ceai de tei pe zi, iar o primă proprietatea a acestuia este faptul că permite ficatului să filtreze toxinele din sânge, sporind activitatea vezicii biliare de a secreta o cantitate mai mare de bilă.

Ceaiul obținut din flori de tei are acțiuni sedative și hipnitice, sudorifice și diuretice, fiind utilizate pentru a trata spasme, tulburări digestive, insomnie, nevroze și, mai mult de atât, previne hipercoagularea sângelui și implicit a aterosclerozei.
Ceaiul de tei conține antioxidanți precum quercetină și kaempferol, care sunt recunoscuți pentru proprietățile antiinflamatoare, astfel că poate ameliora durerile musculare și ligamentele.

Conform experților, ceaiul din flori de tei poate fi administrat și persoanelor care se confruntă cu depresie ori anxietate, întrucât ajută la calmarea acestor stări. Poate, de asemenea, să reducă și presiunea arterială, în special cea cauzată de stres, precum și durerile de cap și unele migrene.

Ceaiul de tei nu este, însă, indicat persoanelor care se confruntă cu afecțiuni cardiace. Doza optimă recomandată este de trei căni pe zi, iar pentru a prepara ceai de tei trebuie doar să amesteci 15-30 de grame cu un litru de apă fierbinte, în funcție de preferințe.

Articol citit de 3177 persoane