Se spune că persoanele care consumă alimente picante în mod constant au tendința de a fi mai longevive, dar și mai puțin susceptibile în fața unor boli precum cancer, afecțiuni ale inimii ori boli resporatorii.

Conform unor studii de specialitate efectuate de oamenii de știință, persoanele care au mâncat zilnic alimente picante și iuți au trăit mai mult. În plus, acestea nu s-au confruntat cu boli grave ori fatale. Această teorie a fost confirmată, de asemenea, și de cercetătorii de la Academia Chineză de Științe Medicale, precum și de cei de la Universitatea Oxford ori Harvard, care recomandă consumul unui ardei pe zi, întrucât conțin capsaicină, o substanță recunoscută pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatoare, ce are rolul de a lupta împotriva obezității și cancerului.

Descoperă ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi ardei iute în fiecare zi, mai jos:

Ardeiul iute combate infecțiile și durerile

Grație conținului bogat de capsaicină, ardeiul iute este benefic pentru organism, întrucât are puterea de a combate cancerul, de a ameliora durerile, precum și de a combate infecțiile bacteriene și diabetul. Mai mult de atât, capsaicina este responsabilă de reducerea nivelului de colesterol LDL.

Ardeiul iute menține sănătatea vaselor sanguine

Potrivit studiilor de specialitate efectuate de-a lungul timpului, ardeiul iute, atât cel roșu, cât și cel verde, conține vitamina C, care este indispensabilă pentru menținerea sănătății vaselor sanguine, dar și a pielii, a organelor și a oaselor. Printre altele, consumul de ardei iute ajută la eliminarea toxinelor din organism, precum și la reducerea efectelor nocive date de radicalii liberi.

Ardeiul iute combate cancerul

Ardeiul iute este o sursă excelentă de vitamina A, flavonoizi, între care ß-caroten, a-caroten, luteină, zea-xanthină, și criptoxantină, ce reduc efectele nocive date de radicalii liberi, care sunt responsabili de apariția unor boli grave.

Ardeiul iute sprijină funcția cardiacă

Printre beneficiile date de ardeii iuți se numără faptul că sunt o sursă excelentă de minerale, precum potasiu, mangan și fier, care sunt esențiale pentru a îmbunătăți funcția cardiacă și, implicit, aparatul circulator.

Articol citit de 4878 persoane