Se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță, iar nutriționiștii recomandă și consumul constant de mere verzi, acestea având proprietăți excelente pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă vei consuma constant mere verzi, află mai jos:
Combat problemele digestive
Merele verzi sunt o sursă excelentă de fibre, motiv pentru care ajută la reglarea tranzitului intestinal și, de asemenea, ajută la combaterea altor probleme digestive. De asemenea, merele verzi conțin și polizaharide și lignină, doi compuși esențiali pentru sănătatea colonului.
Combat anemia
Persoanele care suferă de anemie ar trebui să consume constant mere verzi, întrucât acestea conțin minerale, precum zinc, cupru, mangan și potasiu, motiv pentru care ajută la creșterea nivelului de oxigen din sânge, dar și la combaterea stărilor de oboseală.
Reduc glicemia din sânge
Merele verzi n-ar trebui să lipsească din dieta ta, fapt pentru care îți recomandăm să le consumi chiar și în cazul în care suferi de diabet. Acestea ajută la normalizarea glicemiei din sânge și, de asemenea, reduc nivelul de colesterol.
Previn îmbătrânirea celulară
Merele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, astfel că ajută la regenerarea celulară și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea funcțiilor hepatice.
Reduc inflamațiile
Merele verzi sunt enzime benefice pentru celulele T, acestea fiind un tip de limfocite ce ajută la inflamațiilor din organism. Totodată, pectina din coajă oferă vitamine și minerale care tratează infecțiile.
Dacă merele verzi nu sunt pe placul tău, alege să le consumi cu sub formă de smoothie, însă pentru efecte maxime, alege să nu-l îndulcești.
Articol citit de 731 persoane
Acest articol nu are comentarii!