O adevărată comoară pentru sănătate este tinctura de mărar, recomandată pentru combaterea afecțiunilor digestive și a simptomelor care apar în urma acestora, precum balonarea ori durerile abdominale.


Fiind o sursă excelentă de potasiu, sodiu și sulf, tinctura de mărar este recunoscută pentru proprietățile benefice pe care le are pentru a trata probleme precum anxietatea, epuizarea, insomniile, tulburările digestive.


Cum se prepară tinctura de mărar:

Pentru a prepara tinctură de mărar trebuie să pui într-un borcan ce se poate închide ermetic, 100 de ml de alcool de 45-50 de grade și 5-7 lingurițe de plantă uscată, adică semințe și părți aeriene de mărar mărunțite bine. Lasă totul la macerat timp de o săptămână, după care filtrează și pune totul în sticluțe mici, de culoare închisă. Pentru efecte maxime, administrează câte o linguriță de mărar diluată cu o jumătate de pahar de apă, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.


La ce e bună tinctura de mărar, află mai jos:


Combate durerile abdominale


Tinctura de mărar are efecte antispastice, motiv pentru care calmează durerile abdomninale cu ușurință, eliminând chiar și acumularea de gaze. Poate, de asemenea, să combată colicii.


Reduce febra și îmbunătățește tonusul general


Grație conținutului bogat de vitamine și minerale, precum vitaminele A, B și C precum și calciu, potasiu și fier, tinctura de mărar ajută la reducerea febrei, stimulează pofta de mâncare și poate reduce chiar și retenția de apă, combătând astfel spasmele gastrice și surplusul de greutate.  Îmbunătățește tonusul general și poate combate chiar și depresia.


Combate efectele date de radicalii liberi


Tinctura de mărar este o sursă excelentă de antioxidanți, astfel că reduce efectele date de radicalii liberi, prevenind îmbătrânirea celulară.


Îmbunătățește elasticitatea pielii


Potrivit studiilor de specialitate făcute de-a lungul timpului, tinctura de mărar, în cazul în care se aplică la nivel cutanat, ajută la îmbunătățirea elasticității pielii, combătând efectele date de îmbătrânire.


De cealaltă parte, tinctura de mărar nu se recomandă pentru tratarea hipermenoreei, a tumorilor mamare benign sau maligne, ale aparatului genital feminin și nici în sarcină și în caz de alergie la mărar.

Articol citit de 3946 persoane