Tristețea apărută în lunile de toamnă poate indica faptul că suferi de astenie. Această problemă de sănătate este cauzată de faptul că sistemul imunitar își pierde din rezistență, precum și psihicul.

Astenia apare odată cu lunile de toamnă și se manifestă prin depresie, apatie, nefericire, anxietate, schimbări ale stării de spirit, tulburări de somn, letargie, supraalimentare, probleme sexuale și chiar iritabilitate.

Cum poți să învingi astenia de toamnă, află mai jos:

Consumă acizi grași Omega-3

Ca să învingi aceste stări ce îți dau bătăi de cap alege să mănânci pește gras, precum somon, hering, macrou și ficat de cod. Este indicat, de asemenea, să mănânci și nuci, ulei de rapiță ori de măsline, întrucât conțin acizi grași Omega-3.

Bea cel puțin doi litri de apă

Atunci când suferi de astenie de toamnă te poți confrunta cu oboseală accentuată. De multe ori, aceasta este cauzată și de deshidratare cronică. Bea cel puțin opt pahare mari cu apă pe zi pentru a te hidrata. În plus, dacă vei consuma apă vei elimina și toxinele din sânge.

Petrece timp în aer liber

Chiar dacă vremea e mohorâtă, ieși la aer. Efectul luminii naturale îți va face bine asupra psihiculului și, în plus, vei reuși să te odihnești și mai bine.

Evident, alege să faci și mișcare pentru 30 de minute pe zi. Chiar dacă nu poți face exerciții fizice complicate ori să mergi la sală, o plimbare de o oră în parc, de trei ori pe săptămână, este extrem de benefică.

Articol citit de 377 persoane