Sezonul de răceală și gripă se apropie, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt cele mai bune remedii naturiste cu miere.

Considerat a fi unul dintre cele mai bune ingrediente împotriva gripei, mierea are proprietăți expectorante, antiinflamatorii și chiar antivirale.

Astfel, odată cu schimbarea temperaturilor îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste ce te vor ajuta să-ți întărești sistemul imunitar, dar și să combați numeroase boli.

Spre exemplu, dacă suferit de gripă poți încerca un remediu naturist pe bază de miere și scorțișoară. Trebuie să amesteci câte patru linguri din fiecare ingredient, iar apoi să consumi câte două linguri pe zi. Este musai ca prima să fie luată pe stomacul gol.

De asemenea, un alt remediu naturist pentru combaterea simptomelor date de gripă ori răceală este mierea amestecată cu usturoi. Grație proprietăților excelente, acest remediu poate combate și bacteriile, ciupercile și paraziții.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 10 căței de usturoi cu 7 linguri de miere. Amestecă bine, apoi pune pasta obținută într-un borcan și depozitează-l într-un loc întunecat. Consumă o lingură din remediu pe stomacul gol.

În același timp, o altă combinație inedită ce poate combate simptomele date de răceală este mierea cu ghimbir și portocală. Acesta nu doar că vindecă bolile respiratorii, dar întărește și sistemul imunitar.

Trebuie doar să fierbi cojile de portocale și ghimbirul în apă ori în suc de portocale pentru 30 de minute, după care să adaugi mierea. Lasă la infuzat 15 minute, iar apoi depozitează amestecul în frigider. Consumă trei linguri pe zi, iar efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 307 persoane