Țelina se numără printre legumele care sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, având efecte bogate asupra organismului. N-ar trebui, însă, să fie consumată în exces, deoarece este bogată în oxalați. De asemenea, persoanelor care se confruntă cu inflamații sau cu alte afecțiuni ale vezicii urinare le este interzis consumul.

Țelina este excelentă pentru rinichi, deoarece îi ajută să elimine toxinele și combate retenția de apă și celulita. De asemenea, persoanele care se confruntă cu reumatism ar trebui să includă această plantă în dieta zilnică.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei zilnic un pahar cu suc de țelină, află mai jos:

Are proprietăți depurative
Grație conținutului bogat de potasiu, țelina poate să stimuleze producția de urină și ajută la prevenirea retenției de fluide. Ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism și este ideal să fie consumată pe stomacul gol.

Este un laxativ natural

Constipația este o problemă cu care se confruntă multe persoane, motiv pentru care o soluție pentru a o combate este sucul de țelină. Bogată în fibre, aceasta plantă ajută la combaterea constipației în mod natural și, de asemenea, tratează stresul.

Îmbunătățește digestia

Persoanele diagnosticate cu ulcer sau cu indigestie, ar trebui să consume cu încredere suc de țelină, deoarece conținutul bogat de minerale ajută la neutralizarea acidului din stomac.

Previne formarea de pietre la rinichi

Țelina este o adevărată comoară pentru organism, întrucât ajută la eliminarea toxinelor din organism, prevenind astfel formarea pietrelor la rinichi. De asemenea, ajută la detoxifierea rinichilor și sporește producția de urină, ceea ce facilitează procesul de eliminare a pietrelor.

Țelina conține vitamine A, B1, B2, B6 și C, dar și magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, calciu, fier și fosfor, ajutând cu succes la normalizarea pH-ului din organism.

Luptă împotriva cancerului

Grație substanțelor pe care le conține, țelina ajută la stoparea dezvoltării tumorilor maligne. Este recomandată, în special, persoanelor care se confruntă cu cancer de colon sau cu cancer gastric, motiv pentru care acestea ar trebui să bea zilnic suc de țelină.

Mod de preparare suc de țelină:

Pentru a te bucura de efectele benefice ale țelinei, trebuie doar să prepari suc de țelină și ai nevoie de două ingrediente: 3 tulpini de țelină și 3 morcovi de dimensiuni medii.

Pune aceste legume în blender sau în storcător și consumă sucul obținut dimineața, la micul dejun. Dacă vrei să slăbești, adaugă și un măr. Efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 2419 persoane