Multe persoane se simt obosite în timpul zilei ori lipsite de energie, astfel că nu-și pot îndeplini taskurile zilnice.

Deși n-ar trebui să fie niciun secret pentru nimeni, alimentația și cantitatea de alimente pe care le consumi joacă un rol important în ceea ce privește nivelul de energie din timpul zilei.

Care sunt alimentele care n-ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică, află mai jos:

Banane

La îndemâna oricui, bananele ajută la oferirea unui boost de energie. Sunt o sursă bogată de carbohidrați, potasiu și vitamina B6, astfel că ajută la sporirea energiei.

Pește gras

Peștele gras, precum somonul și tonul, este o sursă bogată de proteine, acizi grași și vitamina B, motiv pentru care ar trebui inclus în dieta ta. Acesta are, de asemenea, rolul de a reduce inflamația, care reprezintă principala cauza de oboseală.

Orez brun

Spre deosebire de orezul alb, cel brun este mai puțin procesat și conține o cantitate mare de fibre, vitamine și minerale. În plus, este o sursă bogată de mangan, un mineral ce ajută la generarea de energie în organism.

Cartofi dulci

Pe lângă faptul că sunt delicioși, cartofii dulci sunt o sursă de energie. 100 de grame de cartofi dulci conțin 25 de grame de carbohidrați complecși, 3,1 grame de fibre, 25 la sută din doza zilnică recomandată de mangan, dar și vitamina A.

Cafea

Cafeaua este ideală pentru a-ți conferi un boost de energie. Conține cafeină, care ajută la sporirea circulației sanguine și inhibă activitatea adenozinei, un neurotransmițător ce liniștește sistemul nervos central. În plus, sporește producția de epinefrină, un hormon ce stimulează organismul și creierul.

Articol citit de 138 persoane