Fibrele sunt esenațile pentru menținerea sănătății oranismului, întrucât ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, combate constipația și previne și alte afecțiuni.
Academia de Nutriție și Diabet recomandă consumul de cel puțin 14 grame de fibre la fiecare 1.000 de calorii consumate zilnic, ceea ce înseamână 24 de grame pentru femei și 38 de grame pentru bărbați.
Recunoscute pentru proprietatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge, precum și colesterolul, fibrele ajută la combaterea afecțiunilor digestive și reduce chiar și riscul de cancer, între care cel de colon.
Care sunt alimentele bogate în fibre pe care ar trebui să le consumi, află mai jos:
Pere
Extrem de populare la noi, perele nu doar că sunt gustoase, dar au și un conținut bogat de fibre. Potrivit experților, o pară organică conține 5,5 grame de fibre.
Avocado
Benefic pentru sănătatea ta, fructul de avocado conține vitamina C, potasiu, magneziu, vitamina E și vitamina B, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să-l consumi. În plus, 100 de grame de avocado conțin 6,7 grame de fibre.
Mere
Se spune că merele țin la distanță doctorii dacă le consumi zilnic. Acestea ar trebui să fie incluse chiar și în salate, întrucât sunt o sursă bogată de fibre.
Morcovi
Morcovii sunt absolut delicioși și conțin, de asemenea, vitamina K, vitamina B6, magneziu, betacaroten, un antioxidant ce se transformă în vitamina A în momentul în care ajunge în organism, dar și fibre.
Printre alimentele bogate în fibre se numără și broccoli, varza de Bruxelles, spanacul, roșiile, lintea, quinoa, fulgii de ovăz, dar și popcornul ori migdalele.
Articol citit de 1047 persoane
Acest articol nu are comentarii!