Somonul este, fără doar și poate, delicios și ușor de preparat, dar în același timp este benefic pentru sănătate.

Tocmai de aceea, astăzi îți propunem să încerci această rețetă delicioasă, ce se pregătește numaidecât.

Somon în sos de lămâie - ingrediente necesare:

- patru bucăți de file de somon
- 250 de grame de paste tagliatelle
- o lingură de ulei de măsline
- sare și piper, după gust.

Sos de lămâie - ingrediente necesare

- 100 de grame de brânză rasă
- 300 de grame de iaurt natural
- o lămâie
- boabe de piper negru, după gust

Somon în sos de lămâie - mod de preparare:

Amestecă iaurtul cu brânza rasă până obții o pastă cremoasă, iar apoi adaugă suc de lămâie și jumătate de coajă de lămâie rasă. Adaugă, de asemenea, câteva boabe de piper.

Pentru a pregăti somonul pune cuptorul la încins la 200 de grade.

Ulterior, fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Condimentează somonul cu sare și piper, după care pune-l la cuptor pentru 10 minute.

Servește-l cu paste și sosul delicios.

Îți reamintim că somonul este o sursă excelentă de Omega 3, seleniu, vitamina B12, dar și proteine și niancină, astfel că ajută la menținerea sănătății creierului, inimii și articulațiilor, întărește sistemul imunitar, furnizează energie și ajută la formarea anticorpilor ce ajută la prevenirea multor afecțiuni.

Credit foto: spendwithpennies.com/

Articol citit de 211 persoane