Scorțișoara și mierea sunt ingrediente recunoscute pentru proprietățile terapeutice, motiv pentru care îți propunem să le consumi împreună, zilnic. Efectele vor fi uimitoare asupra organismului.

Potrivit nutriționiștilor, mierea și scorțișoara reprezintă o combinație inedită, benefică pentru sănătate. Spre exemplu, multe dintre companiile care produc guma de mestecat au introdus printre ingrediente și scorțișoara, nu doar menta, întrucât aceasta ajută la îmbunătățirea respirației. Așadar, amestecă miere cu scorțișoară cu apă caldă și fă gargară. Te va ajuta să scapi de mirosul neplăcut.

Acnee

Mierea și scorțișoara ajută, de asemenea, la combaterea bacteriilor responsabile de acnee. Așadar, amestecă aceste ingrediente și aplică-le pe piele, de preferabil înainte să mergi la somn. Lasă să acționeze pentru 20 de minute, iar apoi îndepărtează cu apă caldă.


Reduc colesterolul

Potrivit experților în nutriție, consumul de scorțișoară și miere ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, întrucât ambele ingrediente conțin antioxidanți. Așadar, amestecă două lingurițe de miere cu trei de scorțișoară, iar apoi adaugă 200 de ml de apă. Consumă acest amestec de cel puțin trei ori pe zi.

Îmbunătățește digestia

Nu în ultimul rând, mierea și scorțișoara sunt ingrediente ce pot ajuta la îmbunătățirea digestiei. Consumă o linguriță de miere amestecată cu scorțișoară îniante de fiecare masă. Va reduce aciditatea în sistemul digestiv și, în plus, te va ajuta să te simți mai bine.

Articol citit de 394 persoane